اهمیت ریاضی نهم برای دانش‌ آموزان

اهمیت ریاضی نهم

اهمیت ریاضی نهم برای دانش‌ آموزان

درس ریاضی نهم از جنبه های مختلفی برای دانش آموزان پایه نهم اهمیت دارد. تاثیر این درس در انتخاب رشته نهم به دهم، در ورود به مدارس برتر و همچنین در تقویت پایه ریاضی برای دوره دوم متوسطه غیر قابل انکار است. در این مقاله از سایت آموزش ریاضی ما معلمیم، به بررسی میزان تاثیر این درس در موفقیت دانش آموزان پرداخته‌ایم.

اهمیت ریاضی نهم در انتخاب رشته نهم به دهم

در رابطه با اهمیت درس ریاضی نهم، باید به تأثیر غیر قابل انکار این درس در انتخاب رشته‌ی دانش‌آموزان اشاره کنیم. تمامی دانش‌آموزان پس از اتمام پایه نهم و قبل از ورود به مقطع متوسطه دوم، لازم است فرآیند هدایت تحصیلی و انتخاب رشته را طی کنند.

از آن جا که هدف ما از این مقاله، معرفی کامل هدایت تحصیلی نهم به دهم نیست، بنابراین از وارد شدن به بسیاری جزییات آن خودداری کرده و تنها به بیان این نکات اکتفا می‌کنیم که:

هدف آموزش و پرورش از اجرای طرح هدایت تحصیلی این است که دانش‌آموزان را به مسیرهای درست شغلی و تحصیلی هدایت کند تا اولا انتخاب رشته‌ ی آگاهانه‌ای داشته باشند، ثانیا از تمرکز بیش از حد دانش‌آموزان در برخی رشته‌های خاص و خالی ماندن ظرفیت دیگر رشته‌ها جلوگیری کند.

در مرحله هدایت تحصیلی و انتخاب رشته نهم به دهم، 6 فاکتور مختلف در نظر گرفته می‌شود که در مجموع دارای 100 امتیاز هستند. یکی از این فاکتورها مربوط به عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان است که 35 امتیاز از این 100 امتیاز را شامل می‌شود و در مقایسه با سایر عوامل، بیشترین تاثیر را در انتخاب رشته‌‌ی نهم به دهم دارد.

اهمیت درس ریاضی نهم و ریاضی متوسطه اول در هدایت تحصیلی دانش آموزان چقدر است؟

در بررسی عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان، با توجه به رشته‌ای که شاگرد قصد انتخاب آن را دارد، برخی از دروس دوره متوسطه اول، به عنوان دروس معیار در نظر گرفته می‌شوند.

برای مثال، در صورتی که دانش‌آموزی قصد ورود به یکی از دو رشته ریاضی یا تجربی را داشته باشد، نمرات او در دو درس ریاضی و علوم متوسطه اول مورد بررسی قرار می‌گیرد. بنابراین دروس معیار برای ورود به رشته‌های ریاضی و تجربی، عبارتند از علوم و ریاضی متوسطه اول.

همچنین درس ریاضی برای تمامی رشته‌های فنی و حرفه‌ای یا کار و دانش که در زیرگروه‌های صنعت، خدمات یا هنر قرار دارند، جزو دروس معیار در نظر گرفته می‌شود. این موضوع اهمیت نمرات درس ریاضی متوسطه اول در انتخاب رشته نهم به دهم را به خوبی نشان می‌دهد.

نمرات ریاضی هفتم، هشتم و نهم چطور بر انتخاب رشته دانش‌آموزان تآثیر می‌گذارند؟

برای اینکه یک دانش‌آموز فارغ التحصیل پایه نهم، بتواند وارد رشته ریاضی شود، باید میانگین نمرات او در دروس ریاضی هفتم، هشتم و نهم بالاتر از 14 باشد. برای ورود به رشته تجربی نیز لازم است که میانگین نمرات شما در سه درس ریاضی هفتم، هشتم و نهم، حداقل 13 باشد. حداقل میانگین لازم درس ریاضی برای ورود به زیرگروه های صنعت، خدمات و هنر در رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش نیز 10 است.

آیا اهمیت ریاضی هفتم، هشتم و نهم به یک اندازه است؟

بسیار خب! تا اینجای مقاله در مورد نحوه تاثیر دروس ریاضی متوسطه اول بر انتخاب رشته دانش آموزان صحبت کردیم و حد نصاب لازم برای ورود به هر رشته را نیز مشخص کردیم.

اما ممکن است این سوال برای شما هم مطرح شده باشد که آیا هر سه درس ریاضی هفتم، ریاضی هشتم و ریاضی نهم به یک اندازه بر انتخاب رشته دانش آموزان تاثیر می‌‌گذارند؟

جواب این سؤال منفی است و لازم است بدانید که در محاسبه میانگین نمرات ریاضی متوسطه اول، دو درس ریاضی هفتم و هشتم، با ضریب 1 و درس ریاضی نهم با ضریب 3 در نظر گرفته می‌شوند.

خب این یعنی چی؟ یعنی نمره درس ریاضی هفتم و هشتم شما به همون صورتی که هست در نظر گرفته میشه، اما نمره ریاضی نهم شما در عدد 3 ضرب میشه، و این یعنی نمره ریاضی نهم، سه برابر مهم‌تر از نمرات ریاضی هفتم و هشتم هستن و این موضوع اهمیت ریاضی نهم رو به خوبی نشون میده!

برای مثال، فرض کنید دانش آموزی قصد ورود به رشته ریاضی را دارد و نمرات ریاضی او در سه سال متوسطه اول به صورت زیر باشد:

  • نمره ریاضی هفتم، ۱۲
  • نمره ریاضی هشتم، ۱۵
  • نمره ریاضی نهم، ۱۱

می‌خواهیم بررسی کنیم که آیا این دانش آموز، حد نصاب لازم در درس ریاضی را برای ورود به رشته تجربی کسب می‌کند یا خیر. برای محاسبه‌ی میانگین، ابتدا باید نمره هر سال را در ضریب آن ضرب کنید (سال هفتم و هشتم ضریب ۱، سال نهم ضریب ۳). سپس اعداد به دست آمده را با هم جمع کرده و تقسیم بر ۵ کنید (چرا تقسیم بر 5؟ چون ریاضی نهم ضریب 3 داره و خودش به تنهایی 3 تا درس حساب میشه).

در این مثال، میانگین به دست آمده برابر با ۱۲ است. بر اساس جدول اول، میانگین نمرات شاگرد از پایه هفتم تا نهم در درس ریاضی باید حداقل 13 باشد تا بتواند وارد رشته تجربی شود. بنابراین این شاگرد امکان انتخاب رشته تجربی را ندارد، حتی اگر در سایر ملاک‌های موثر در هدایت تحصیلی، امتیازات بالایی کسب کرده باشد.

خب! امیدواریم که تا اینجا تونسته باشیم اهمیت ریاضی متوسطه اول، به خصوص اهمیت ریاضی نهم در انتخاب رشته نهم به دهم رو به طور کامل برای شما توضیح داده باشیم.

برای ورود به رشته علوم انسانی، ریاضی به عنوان درس معیار در نظر گرفته نمی‌شه. اما یه دانش‌آموز رشته انسانی تا انتهای سال دوازدهم با درس ریاضی و آمار سر و کار داره. ضمنا در کنکور سراسری، درس ریاضی و آمار انسانی ضریب 6 داره که در مقایسه با برخی از دروس، ضریب بسیار بالاییه. از طرفی برای تحصیل در یه سری از رشته‌های دانشگاهی مثل حسابداری، مدیریت و غیره هم لازمه که برخی مفاهیم ریاضی رو خیلی خوب درک کرده باشید. بنابراین تصور نکنید که چون نمره ریاضی متوسطه اول در انتخاب رشته‌تون تاثیر نداره، دیگه می‌تونید بیخیال ریاضی باشید!!

اهمیت ریاضی نهم برای ورود به مدارس برتر 

در صورتی که به عنوان یک دانش آموز پایه نهم قصد ورود به مدارس تیزهوشان، نمونه دولتی یا مدارس غیرانتفاعی سطح بالا در مقطع متوسطه دوم را داشته باشید، لازم است در یک آزمون ورودی شرکت کنید. ورود به برخی مدارس خاص نیز مشروط به مواردی مانند شرط معدل و غیره است.

در صورت برگزاری آزمون ورودی، یکی از مواد درسی ثابت در همۀ این آزمون‌ها درس ریاضی است. 10 یا 15 سوال از ریاضی نهم در این آزمون‌ها مطرح می‌شود که معمولا بالاترین ضریب را در مقایسه با سایر دروس دارد. همین امر نشان دهنده اهمیت درس ریاضی نهم برای ورود به مدارس برتر به خصوص برای داوطلبان ورود به رشته های ریاضی، تجربی و هنرستان های فنی و حرفه ای است.

ضمنا یکی دیگر از شرایط ورود به مدارس برتر، کسب حداقل معدل است. برای مثال به منظور شرکت در آزمون نمونه دولتی، کسب حداقل معدل 17 در امتحانات خرداد سال نهم و جهت شرکت در آزمون مدارس تیزهوشان، کسب حداقل معدل 19 در امتحانات خرداد سال هشتم و نوبت اول پایه نهم است. از آنجا که بسیاری از دانش‌آموزان در درس ریاضی دچار مشکل هستند، پایین بودن نمرات ریاضی متوسطه اول آنها، و به ویژه نمره درس ریاضی نهم آن‌ها منجر به پایین آمدن معدل خواهد شد و در نتیجه شانس شرکت در آزمون‌های ورودی مدارس برتر را از دست می‌دهند.

سخن پایانی

در این مقاله از سایت آموزش ریاضی مامعلمیم به بررسی اهمیت درس ریاضی نهم برای دانش آموزان پرداختیم. امیدواریم که مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد. در صورتی که قصد آمادگی برای آزمون‌های ریاضی ابتدایی تا دانشگاه را دارید می‌توانید جهت دریافت مشاوره، با شماره 09309117227 تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =